Cello Docent Amsterdam

Studio Amsterdam Zuid

Carlijn heeft haar eigen studio in Amsterdam Zuid waar ze werkt aan haar eigen muziek en waar ze ook cello les geeft.

Voorheen: Buenos Aires

Ze heeft in het veld van onderwijs veel ervaring opgedaan in Buenos Aires. Zowel als muziek docent bij ‘Centro Conviven’ heeft ze haar bijdrage als vrijwilligster geleverd als dat ze als onderwijsassistent heeft gewerkt voor de Nederlandse NTC basisschool De Knikkers.

Nu: Cello docent bij het Leerorkest & Super Symphonics & Hart Haarlem

Nu is ze verbonden aan het Leerorkest & Hart Haarlem als Cello Docent.

Het Leerorkest is een innovatieve vorm van muziekeducatie waarbij alle kinderen de kans krijgen om onder schooltijd een muziekinstrument te leren bespelen. De vorm van lesgeven vanuit het Leerorkest past ze onder andere toe in haar eigen methode. Het gaat om het plezier die een kind haalt uit het leren bespelen van een instrument. Dit geeft een kind veel zelfvertrouwen en is goed voor de verdere ontwikkeling. Ook leert een kind goed te luisteren en is samenspel een belangrijke vorm voor het leren van samenwerken met andere.

En ook: Prive cello docent ‘Bij Eef Op Ijburg’ 

Carlijn heeft veel passie voor lesgeven, aan zowel kinderen en volwassenen, en voor cello. Door haar open en enthousiaste houding kan ze leerlingen altijd op een leuke manier motiveren. Dit is iets wat op natuurlijke wijze gaat. Per leerling bekijkt ze persoonlijk waar deze behoefte aan heeft en welk leerplan het beste werkt. Ze gebruik verschillende combinaties van lesmethoden, geïnspireerd vanuit eigen ervaringen en boeken zoals ‘Young Strings in Action’ en ‘Cello Time Joggers’. De lessen zijn leuk, ontspannen en inspirerend. Op zaterdag kun je celloles bij Carlijn komen volgen ‘Bij Eef Op IJburg’!
Meer informatie is hier te vinden.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een proefles bij Carlijn, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Carlijn is als onderwijsassistent werkzaam geweest op de NTC basisschool De Knikkers te Buenos Aires. Ze heeft in deze periode laten zien dat ze gemotiveerd is om nieuwe ervaringen op te doen. Ze had goed contact met de leerlingen en keek ook naar wat elke leerling individueel nodig had. Na een korte uitleg kon ze zelfstandig instructie geven aan de bovenbouw-leerlingen. Daarnaast heeft ze actief bijgedragen aan het organiseren van de culturele dagen, waarin we verschillende lessen bedenken en geven rondom een bepaald thema. Op deze dagen ging ze met de verschillende leeftijdsgroepen (van 3-12 jaar) op een creatieve manier aan de slag. Met haar cello heeft ze gezorgd voor een spetterende opening op de laatste dag, waarin het thema ‘muziek’ centraal stond.

Femke Noordraven – Directeur NL Basisschool De Knikkers 

Ik heb Carlijn leren kennen als muziekdocent van het Super Symfonics, op de Openbare Scholengemeenschap Bijlmerhorst en als inval docent bij het strijkkwartetproject van het Klein Leerorkest. Bij Super Symfonics gaf ze cello lessen in groepsverband aan middelbare scholieren.
Ze is een betrokken en toegewijde docente, die de juiste snaar weet te raken bij zowel middelbare- als basisscholieren. Ze maakt makkelijk contact met de kinderen en haar collega´s.

Marieke Harmsen – Locatiemanager Leerorkest

Laatst gewijzigd: Juli, 2017