About CARLY E. Band

Vanaf terugkomst van CARLY E. in Amsterdam (September, 2016) is ze direct aan de slag gegaan met de oprichting van de CARLY E. Band.

Hieronder worden haar bandleden voorgesteld.

band12 (2)

 

 

band80Richie Reichgelt‘s (1989) liefde voor gitaar begon al vroeg, namelijk op zijn 5e, na het beluisteren van Paco de Lucia; er moest en zou een gitaar komen. Al jong gedreven, volgde  een intensieve studie bij docent Ton van Engelen. Vervolgens een studie aan het Conservatorium van Den Haag alwaar hij ook zijn master behaalde. Alsof dat nog niet genoeg was heeft Richie ook nog lessen gehad van Peter Bernstein in New York en timmerde internationaal hard aan de weg door veel te spelen. Deze inspanningen hebben geleid tot tal van mooie ensembles en concerten waarbinnen hij speelde met o.a. Eric Ineke, Roy Hargrove, Shirma Rouse,Tineke Postma, John Ruocco, Willie Jones |||, Rob van Bavel, Joost van Schaijk, Sazz Leonore, Maarten Hogenhuis en Hal Tsuchida.

Tussen studie en optredens door wist Richie echter ook tijd te steken in zijn eigen composities, wat niet onopgemerkt is gebleven: recent won hij de  prestigieuze Marc Becher Jazz award met zijn band the Water Quartet. Vanwege diverse vroege invloeden zijn Latin, Braziliaanse muziek, Afrikaanse  Rhythmes, Soul en  natuurlijk Jazz terug te horen in zijn muziek, gespeeld op zijn favoriete 1951 Gibson es-125 gitaar. Richie is met zijn originele en groovende gitaarspel een enorme aanwinst voor de CARLY E. band.

 

band

 

Efraim Schulz-Wackerbarth (1984) woont en werkt sinds 2006 in Amsterdam, waar hij op het Conservatorium van Amsterdam met een Masters in Jazzdrums afgestudeerd is. Als onderdeel van zijn studie studeerde hij een semester aan de Manhattan School of Music bij John Riley.

 

Sindsdien heeft Efraim op verschillende festivals gespeeld, zoals Oerol, Zarte Cross, Breda Jazz, Jazzahead Bremen en Langnau Jazz Nights en met verschillende groepen waaronder het Mira Falk Quartet, Sietske & Band, Aldebaran 4, het Ricciotti Ensemble en de Neutral Ground Brass Band in meer dan 12 Europese landen getoerd.

Met Efraim in de CARLY E. Band wordt het één mooi geheel met zijn bijzonder mooie en swingende benadering van de nummers. 

 

 

 

 

 

 

TanjaMiletic_ (7 of 9)Annick Odom (1992) verhuisde vanuit de USA in september 2016 naar Amsterdam om te starten met de Masters of Music “New Audience and Innovative Practice” op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2014 is zij afgestudeerd aan de University of Michigan met drie bachelors: klarinet, contrabas, en psychologie. Naast haar interesse in klassieke muziek, specialiseert ze zich in improvisatie in jazz, pop en folk.

Muziek is meer dan alleen muziek volgens haar. Het is ook een belangrijk verbindingsmiddel. Vanuit deze overtuiging heeft ze haar eigen creatieve zomerkamp No Boundaries Flint opgericht in Flint, (Michigan, USA) en heeft ze zich bij aankomst in Amsterdam aangesloten bij Het Leerorkest als contrabas docent. Op dit moment leidt ze muziekworkshops van het Rotterdams Philharmonisch orkest, speelt ze klarinet in het Nederlands Politie Orkest en contrabas in de CARLY E. Band. Met Annick op de Contrabas en optredend als tweede stem krijgt de CARLY E. Band de extra vonk die de nummers nodig hebben.      

 

“It was a pleasure to have you. You’re very talented and have a great band as well. Good luck with the album and hope to see you playing again in the future. Let me know if you’d like to play at the Winston again.” 12/10/2017 Vincent – Booker of Winston Kingdom Amsterdam